Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Înmatricularea unei firme nu mai e taxată de către Oficiul Naţional Registrul Comerţului

Autor: Diana Jitaru
februarie20

onrcÎnmatricularea unei firme nu mai e taxată de către Oficiul Naţional Registrul Comerţului (ONRC). Fără aceste costuri suplimentare, mai mulţi oameni cu iniţiativă ar urma să se apuce de afaceri. Anul trecut numărul noilor firme a scăzut substanţial.

Pentru înmatricularea unei societăţi aveţi nevoie de un dosar care include printre altele rezervarea numelui, actul constitutiv şi dovezi ale sediului social şi ale capitalului de care aveţi nevoie pentru funcţionare. Dacă toate actele sunt în regulă şi fără să mai plătiţi alte taxe pentru ONRC, în 3 zile sunteţi posesor de firmă.

Înmatricularea la Registrul Comerţului costa până acum 250 de lei, în cazul persoanelor juridice, şi 90 de lei pentru persoanele fizice.

Primul pas recomandat antreprenorilor este rezervarea denumirii firmei, care se poate face online, este gratuită şi valabilă 3 luni. Apoi trebuie redactat actul constitutiv şi depus capitalul social la bancă. Aceste documente, plus specimene de semnătură şi declaraţii pe propria răspundere, însoţesc cererea de înmatriculare. Cazierul fiscal şi documentele de la ANAF le obţin apoi angajaţii Registrului Comerţului.

Comentariile sunt închise pentru Înmatricularea unei firme nu mai e taxată de către Oficiul Naţional Registrul Comerţului

Comments are closed.


Arhiva