Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Lansarea serviciului Risc Partener

Autor: Tatiana Tanase
decembrie4

lcServiciul Risc Partener, lansat de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), reprezintă un raport predictibil care poate fi furnizat de orice cameră de comerţ din ţară, prin care antreprenorii, dar şi marile companii pot primi informaţii integrale cu privire la viitorii colaboratori în afaceri.

Astfel cei din mediul de business, prin certificatul de tip „semafor“, au acces la informaţii complete legate de activitatea potenţialelor companii partenere care au cel puţin un an fiscal încheiat. Informaţiile cuprind date financiare, de plăţi şi juridice, provenite din surse oficiale precum Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Ministerul de Finanţe (MF), ANAF, Banca Naţională (BNR) sau Ministerul Justiţiei (MJ).

Iniţiatorii proiectului au o bază de date cu 650.000 de firme pentru care se poate emite, la cerere, un certificat de tip „semafor“. Acest certificat poate avea 3 culori: culoarea verde reprezintă faptul că respectiva companie este de încredere, culoarea galbenă reprezintă faptul că potenţialul partener de afaceri trebuie să fie atent în ceea ce priveşte compania, iar culoarea roşie înseamnă că firma are un risc ridicat de a intra în insolvenţă în următoarea perioadă şi nu prezintă încredere pentru potenţialii colaboratori în afaceri

Comentariile sunt închise pentru Lansarea serviciului Risc Partener

Comments are closed.


Arhiva