Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Băncile sunt obligate să prezinte clientului un scadențar în care dobânda este calculată!

Autor: Diana Jitaru
februarie15

imagesbancaAsociația Română a Băncilor (ARB) atrage atenția asupra faptului că indicii de referință aflați la baza dobânzilor la credite sunt la minime istorice și există riscul ca aceștia să crească implicit, și ratele la bancă și susține că băncile sunt obligate să prezinte clientului, la acordarea unui împrumut, un scadențar în care dobânda este calculată.

În prezent, reglementările obligă băncile ca, la acordarea unui credit, să îi arate clientului care a fost nivelul maximal al dobânzii de bază în ultimii 10 ani.

S-a atras atenția că suntem în momente de minim istoric de dobândă. Sistemul bancar trebuie să fie atent în această perioadă la cum se construiesc portofoliile de active, pe niveluri minime de dobândă, mai ales în ceea ce privește creditele persoanelor fizice, în special cele care merg la un nivel mare de îndatorare, aproape de nivelul maximal permis de legislație.

Categorii: Domeniul bancar
Comentariile sunt închise pentru Băncile sunt obligate să prezinte clientului un scadențar în care dobânda este calculată!

Comments are closed.


Arhiva