Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Beneficiile scăderii investiţiilor publice

Autor: Conta Conect
noiembrie5

investitii_1_38175400
Scăderea investiţiilor publice poate fi un beneficiu pe termen lung, dacă s-a făcut pe baza întăririi disciplinei financiare, prin eliminarea proiectelor neeraliste şi a corupţiei, chiar dacă afectează creşterea economică pe termen scurt, a afirmat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Dacă este vorba de mai multă disciplină în cheltuirea banului public, chiar dacă pe termen scurt nu înseamnă creştere economică rapidă, înseamnă eliberări de fonduri mari care erau risipite în diverse forme, proiecte nerealiste, corupţie, şi aşa mai departe. Pe termen scurt, influenţează creşterea economică. Pe termen lung însă, o disciplină bugetară şi fiscală serioasă eliberează fonduri enorme„, a spus Isărescu.

Întrebat cum apreciază avertismentul Comisiei Europene privind riscul ca deficitul bugetar să urce în 2015 la 2,8% din PIB fără măsuri fiscale care să ducă la creşterea veniturilor sau reducerea cheltuielilor, Isărescu a lăsat să se înţeleagă că estimarea ar putea fi exagerată, având în vedere că execuţia bugetară la zece luni arată excedent bugetar.

Categorii: Domeniul bancar
Comentariile sunt închise pentru Beneficiile scăderii investiţiilor publice

Comments are closed.


Arhiva