Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Contribuabilii care nu şi-au încasat creanţele de la stat vor fi scutiţi de executarea silită

Autor: Marcela Popovici
noiembrie11

anafAgenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că contribuabilii care nu şi-au încasat la timp creanţele comerciale de la instituţii ale statului vor fi protejaţi de executare silită.

„Prin art. 230 din Codul de procedură fiscală a fost reglementată o procedură specială de executare silită aplicabilă doar contribuabililor care, concomitent cu obligaţiile fiscale pe care le au de plătit statului, deţin şi creanţe asupra statului, concretizate în sume certe, lichide şi exigibile pe care le au de încasat de la instituţii sau autorităţi publice”, menţionează ANAF.

Astfel, procedura „limitează aplicarea executării silite, în limita creanţei pe care contribuabilul o are de încasat de la o instituţie sau autoritate a statului, la poprirea pe care administraţia fiscală o înfiinţează la acea instituţie sau autorităte publică debitoare în raport cu contribuabilul. Prin urmare, rezultă că, în această situaţie, Fiscul suspendă celelalte măsuri de executare (poprirea conturilor bancare, sechestrarea bunurilor sau poprirea altor terţi debitori ai contribuabilului) până la încasarea creanţelor sale de la instituţiile debitoare, asigurându-se astfel o echitate deplină în raportul fiscului cu contribuabilul”, subliniază Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Comentariile sunt închise pentru Contribuabilii care nu şi-au încasat creanţele de la stat vor fi scutiţi de executarea silită

Comments are closed.


Arhiva