Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Împrumuturi de la băncile comerciale

Autor: Tatiana Tanase
octombrie21

1166357_33949449Printr-o emisiune de obligaţiuni de stat pe patru ani şi jumătate, la un randament mediu de 2,14% pe an, MFP a împrumutat, de la băncile comerciale, 500 milioane de lei.

Ulterior va fi organizată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane. Pentru luna octombrie, MFP a planificat împrumuturi de 3,905 miliarde de lei de la băncile comerciale, din care 3,5 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat şi 405 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Ministerul Finanţelor planifică şi atragerea de resurse financiare de pe pieţele externe într-un volum de 4,5 miliarde de euro, în funcţie de evoluţiile şi oportunităţile oferite de aceste pieţe, ţinând cont de nivelul rambursării aferent emisiunii de euroobligaţiuni emise pe pieţele externe cu scadenţa în iunie 2016, în valoare de 1,5 miliarde de euro, precum şi de necesitatea consolidării rezervei financiare în valută la dispoziţia Trezoreriei Statului.

Categorii: Domeniul bancar
Comentariile sunt închise pentru Împrumuturi de la băncile comerciale

Comments are closed.


Arhiva