Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Persoanele care au datorii restante la Fisc nu vor avea toate conturile blocate pentru recuperarea creanței

Autor: Marcela Popovici
septembrie22

impozit-440x300Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a afirmat că persoanele care au datorii restante la Fisc nu vor mai avea toate conturile blocate pentru recuperarea creanței, ci doar un singur cont și numai pentru suma aferentă restanței.

„Propunem o măsură extrem de importantă privind poprirea electronică. Am primit nenumărate mesaje ca ministru al Finanțelor de la nenumărați oameni cărora li s-au blocat conturile și nu numai un cont, ci mai multe sau toate, și pentru sume care depășeau suma datorată ANAF. Luăm această măsură prin care se va bloca un singur cont și de valoarea datoriei către ANAF’, a precizat Anca Dragu.

Conform declaraţiilor ministrului, ANAF dezvoltă, în prezent, o aplicație în acest scop, astfel încât să blocheze un singur cont care să acopere valoarea creanței respective, iar deblocarea să se producă mult mai rapid decât în prezent.

Actul stabileşte şi transmiterea online către instituțiile publice beneficiare a adeverințelor de venit și certificatelor de atestare fiscală, respectiv introducerea unui regim special de TVA pentru agricultori.

 Etichete: , , , ,
Comentariile sunt închise pentru Persoanele care au datorii restante la Fisc nu vor avea toate conturile blocate pentru recuperarea creanței

Comments are closed.


Arhiva