În 2014 Guvernul va încasa 5 miliarde lei din noile impozite

download

Conform prognozelor Executivului, anul viitor vor fi colectate circa 5 mld. lei din noile impozite, schimbarea regimului de impunere pentru IMM, accize, creşterea salariului minim brut pe economie şi extinderea bazei de calcul a contribuţiilor de sănătate.

Astfel, totalul încasărilor care vor fi atrase de Executiv se ridică la 4,96 mld. lei, din care cea mai mare sumă, de 4 mld. lei, va fi colectată din stabilirea unui mod de calcul al accizelor în lei, actualizat cu inflaţia (ceea ce va aduce un plus de venituri de 1,1 mld. lei), interzicerea practicării vânzărilor cu prime la produsele accizabile din tutun şi alcool (246 mil. lei), creşterea accizelor la benzină (810 mil. lei), la motorină (1,8 mld. lei) şi petrol lampant-kerosen (1,6 mil. lei).

De asemenea, alte încasări vor fi colectate de Guvern ca efect al schimbării modului de impozitare a IMM-urilor (49,8 mil. lei), extinderii bazei de calcul a contribuţiilor sociale de sănătate pentru persoanele care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor (tot 49,8 mil. lei), introducerii impozitului pe construcţii speciale (488 mil. lei) şi, în ceea ce priveşte salarizarea, creşterii salariului minim brut pe economie, cu o impozitare corespunzătoare (344 mil. lei).


Publicat

în

, , ,

de către