Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Ajutoare de stat de până la 8.000 de lei pentru instalarea sistemului de încălzire a casei

Autor: Dumitrita Cristea
octombrie11


certificate_verzi_energie_verde_bizzpedia
Până pe data de 24 octombrie, persoanele fizice care aleg să utilizeze energia regenerabilă pentru încălzirea locuinței proprii li se va acorda un ajutor de stat de până la 8.000 de lei prin programul „Casa Verde”
.

Acest program, oferă posibilitatea doritorilor de a profita de sisteme de încălzire a locuinței pe baza energiei regenerabile, oricare ar fi modul de adaptare a locuinţei, fie prin instalarea unui nou sistem, fie înlocuirea celor clasice.

Sumele oferite de program persoanelor fizice sunt până la 3.000 de lei pentru a-și instala acasă panouri solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru a-și instala panouri solare presurizate sau până la 8.000 de lei pentru instalarea unor pompe de căldură (exclusiv pompele de căldură aer-aer).

Astfel, pentru finanţare sunt incluse şi acele cheltuieli de achiziție a sistemelor de încălzire ce folosesc energie regenerabilă și cele cu montajul și punerea în funcțiune, inclusiv taxa pe valoarea adăugată aferentă, însă dacă aceste cheltuieli sunt făcute după semnarea contractului de finanțare nerambursabilă.

Comentariile sunt închise pentru Ajutoare de stat de până la 8.000 de lei pentru instalarea sistemului de încălzire a casei

Comments are closed.


Arhiva