Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Cea mai mare creşterea a comerţului cu amănuntul din UE

Autor: Conta Conect
septembrie4

Estimarile-indica-o-inflatie-mai-mica-la-finalul-lui-2013--fata-de-anul-anterior

Potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 9,6% în luna iulie 2015, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, aceasta fiind cea mai mare creştere în ritm anual înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene.

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,7% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 3,3%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 4,1%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 2,1% iar vânzările de combustibili au crescut cu 1,5%.

Comparativ cu luna iunie 2015, în luna iulie comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere de 0,3% în zona euro şi un avans de 0,4% în Uniunea Europeană. Şi în acest caz, România se situează printre statele cu cea mai mare creştere a comerţului cu amănuntul (1,1%), fiind devansată doar de Estonia (2,5%) şi Germania (1,4%).

De asemene, Institutul Naţional de Statistică (INS) a informat că, în România, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut ca serie brută cu 5,6% în primele şapte luni din 2015 comparativ cu perioada similară din 2014. Creşterile înregistrate se datorează în principal creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun, precum şi comercializării carburanţilor.

Comentariile sunt închise pentru Cea mai mare creşterea a comerţului cu amănuntul din UE

Comments are closed.


Arhiva