Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Cine trebuie să completeze Registrul de evidenţă fiscală?

Autor: Diana Jitaru
ianuarie31

Contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente pentru care venitul net anual se stabileste pe baza normelor anuale de venit au obligatia sa completeze in Registrul de evidenta fiscala numai partea referitoare la venituri.

Scopul “Registrului de evidenta fiscala pentru persoanele fizice autorizate” este inscrierea informatiilor care stau la baza determinarii venitului net anual/ pierderii nete anuale cuprins/ cuprinse in “Declaratia privind veniturile realizate din Romania”.

Anual se va completa acest registru de catre contribuabilii pentru care determinarea venitului anual se face in sistem real, in anul curent pentru intreaga perioada de activitate desfa surata in anul fiscal precedent, pana la data depunerii “Declaratiei privind veniturile realizate din Romania”, dar nu mai tarziu de termenul de depunere stabilit de lege, respectiv 25 mai.

Detalierea elementelor de calcul pentru stabilirea venitului net anual/pierderii nete anuale evidentiate in registru se face in functie de necesitati si specificul activitatii.

Persoanele fizice autorizate pot tine registrul fie in forma scrisa, fie in forma electronica, intr-un singur exemplar si se pastreaza la domiciliul fiscal al contribuabilului.

Comentariile sunt închise pentru Cine trebuie să completeze Registrul de evidenţă fiscală?

Comments are closed.


Arhiva