Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Împrumut pentru eficientizarea finanţelor publice şi creşterea economică

Autor: Tatiana Tanase
noiembrie3

baniÎn cadrul şedinţei de guvern a fost discutat memorandumul potrivit căreia România va semna un acord de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de 500 de milioane de euro.

Reamintim că în  2014, a fost semnat un alt împrumut pentru politici de dezvoltare privind eficientizarea finanţelor publice şi creşterea economică.

Împrumutul va fi acordat pentru o perioada de 20 ani, la o dobândă egală cu rata dobânzii EURIBOR la 6 luni + o marjă fixă (marja indicativă actuală este de 1,5%), urmând a fi rambursat într-o singură tranşă, în anul 2036, şi are drept scop finanţarea deficitului bugetului de stat şi refinanţarea datoriei publice guvernamentale, conform legislaţiei privind datoria publică.

Măsurile de reformă aferente acestui împrumut se referă la îmbunătăţirea sistemului de asistenta socială, a managementului şi a performanţelor întreprinderilor de stat, a funcţionării pieţei de energie, măsuri privind cadastrul şi publicitatea imobiliară, precum şi politica de prevenire şi combatere a efectelor schimbărilor climatice.

 

Comentariile sunt închise pentru Împrumut pentru eficientizarea finanţelor publice şi creşterea economică

Comments are closed.


Arhiva