Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Reducerea TVA la alimente la 9% a adus majorări de vânzări pentru producătorii de carne şi lactate

Autor: Marcela Popovici
aprilie18

alimente_mediu_43598200Reducerea TVA la alimente şi băuturi răcoritoare la 9% din data de 1 iunie 2016, care a urmat deciziei de reducere a taxei până la acelaşi nivel pentru pâine şi panificaţie din 1 septembrie 2014, a adus majorări de vânzări pentru cei mai mari producători de carne, lactate sau sucuri.

Astfel, procesatorii afirmă că această măsură a adus mai mult optimism în piaţă şi majorarea consumului, după mulţi ani în care vânzările au stagnat sau s-au micşorat.

Potrivit unei analize, în luna ianuarie, consumul s-a majorat cu 15,6% faţă de perioada similară din 2015, având cel mai bun început de an de după 2008, ultimul an de boom economic pentru România.

Totodată, reducerea TVA la alimente, alături de majorarea pensiilor, a salariilor bugetarilor din educaţie şi sănătate, precum şi a venitului mediu pe economie au dus la o majorare a puterii de cumpărare şi a încrederii populaţiei.

 Etichete: , , ,
Comentariile sunt închise pentru Reducerea TVA la alimente la 9% a adus majorări de vânzări pentru producătorii de carne şi lactate

Comments are closed.


Arhiva