Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

România a înregistrat o creştere economică de 6% în T2 faţă de T2 2015

Autor: Marcela Popovici
august16

images (2)România a consemnat o creştere economică spectaculoasă de 6% în T2 faţă de T2 2015, spre surpriza analiştilor, amintind de perioada de boom din anul 2008, când ritmul de creştere era de 10% pe trimestru.

Ministrul finanţelor, Anca Dragu, precizează că această creştere este sustenabilă, nu este legată numai de consum şi de investiţii, iar „temerile legate de o posibilă revenire la pe­rioa­da anterioară crizei nu sunt întemeiate“.

Astfel, rezultatul din T2 din România este cel mai bun la nivelul UE, ritmul de creştere fiind de 3 ori peste media creşterii din statele UE, de 1,8%.

Totuşi, analiştii mai circumspecţi decât ministrul finanţelor susţin că această creştere economică va determina o schimbare mai rapidă a politicii BNR.

De asemenea, această creştere economică vine şi cu o creştere a importurilor, principalele beneficiare ale reducerii TVA, care duce la deteriorarea balanţei de plăţi.

În acelaşi timp, majorările salariale i-au determinat pe angajaţi să solicite noi credite la bancă, împrumuturile pentru consum având o rată de creştere de 20- 30%.

Comentariile sunt închise pentru România a înregistrat o creştere economică de 6% în T2 faţă de T2 2015

Comments are closed.


Arhiva