Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Cine are obligaţia de a depune formularul 092 până cel târziu diseară la Fisc?

Autor: Tatiana Tanase
octombrie7

formulareFormularul 092 „Declarație de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară taxabilă în România (OPANAF 1165/2009)” are termen – limită pentru depunere, la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), data de 7 octombrie 2016.

Contribuabilii înregistrați în scop de TVA, care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitară taxabilă în România, fiind astfel obligați să își modifice perioada fiscală, devenind plătitori de TVA lunar, în baza Legii nr. 227/2015 art. 322 şi a Ordinului PANAF 1165/2009, au obligaţia de a depune formularul 092 şi va fi completat în două exemplare, numai în format tipărit cu înscrieri majuscule.

În cazul nedepunerii formularului în termenul prevăzut, persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii şi mari dar şi celelalte persoane juridice (firmele mici) şi persoanele fizice, riscă amenzi.

Comentariile sunt închise pentru Cine are obligaţia de a depune formularul 092 până cel târziu diseară la Fisc?

Comments are closed.


Arhiva