Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Se apropie data de 25! Nu uitaţi de declaraţii!

Autor: Diana Jitaru
septembrie24

Marti, 25 septembrie, este termen limita pentru depunerea a noua declaratii fiscale, dar si pentru plata anumitor taxe extrem de importante, potrivit calendarului fiscal ANAF realizat pe luna septembrie.

Iata mai jos lista cu cele noua declaratii fiscale ce trebuie depuse pana la termenul de 25 septembrie, dar si ce taxe si impozite trebuie achitate cel tarziu in aceasta zi.

1. Formularul 100 – Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat

– lunar – contribuabilii care au urmatoarele obligatii de plata la bugetul de stat:
– impozit pe venitul persoanelor fizice: impozit pe veniturile din dividende distribuite persoanelor fizice, impozit pe veniturile din dobanzi, impozit pe veniturile din premii, impozit pe veniturile din jocuri de noroc, impozit pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, impozit pe veniturile din pensii, impozit pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, impozit pe veniturile din arendarea bunurilor agricole, impozit pe veniturile din alte surse, datorat de persoanele fizice;
– impozit pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti;
– taxa anuala de autorizare a jocurilor de noroc;
– alte obligatii de plata lunare prevazute in OPANAF 587/2016 la anexa 4, cap. I, pct. 1, subpct. 1.1.
– alte termene – contribuabilii care au urmatoarele obligatii de plata la bugetul de stat:
– pentru platile anticipate aferente trimestrului IV, in cazul contribuabililor care declara si platesc impozit pe profit anual.

2. Formularul 112 – Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru luna precedenta. Sunt vizate persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, institutiile prevazute la art. 136 lit. d) – f) din Codul fiscal, precum si persoanele fizice care realizeaza in Romania venituri din salarii sau asimilate salariilor de la angajatori din state care nu intra sub incidenta legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si a acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte.

3. Formularul 224 –  Depunerea Declaratiei privind veniturile sub forma de salarii si asimilate salariilor din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania pentru luna precedenta. Sunt vizate persoanele fizice care isi desfasoara activitatea in Romania, obtin venituri sub forma de salarii sau asimilate salariilor de la angajatori care nu au sediu social, sediu permanent sau reprezentanta in Romania si care datoreaza contributiile sociale obligatorii pentru salariatii lor, potrivit prevederilor legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si ale acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte, si care nu au incheiat cu angajatorul un acord referitor la obligatia declararii si plstii contributiilor sociale obligatorii.

4. Formularul 300 – Depunerea Decontului de taxa pe valoarea adaugata. Sunt vizate persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr.227/2015
Lunar, trimestrial, semestrial, anual, alta data- dupa caz.

5. Formularul 301 – Depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adaugata pentru luna precedenta. Sunt vizate persoanele mentionate in instructiunile de completare a formularului, pentru fiecare sectiune.

6. Formularul 307 – Depunerea Declaratiei privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata. Sunt vizate persoanele impozabile prevazute la art.280 alin.(6), art.270 alin.(7), art.310 alin.(7), art.316 alin.(11) lit.a) – e) si g) din Legea nr.227/2015.

7. Formularul 311 – Depunerea Declaratiei privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art.316 alin. (11) lit. a) – e), lit. g) sau lit. h) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal. Sunt vizate persoanele impozabile al caror cod de TVA a fost anulat conf. Art. 316 alin. (11) lit. a) – e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr.227/2015 si care efectueaza in perioada in care nu au cod valid de TVA, livrari si/sau achizitii /prestari de bunuri/ servicii care sunt obligate la plata TVA.

8. Formularul 390 VIES – Depunerea Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna precedenta. Sunt vizaticontribuabilii inregistrati in scopuri de TVA conform art. 316 sau art.317 din Legea nr.227/2015.

 Etichete: ,
Comentariile sunt închise pentru Se apropie data de 25! Nu uitaţi de declaraţii!

Comments are closed.


Arhiva