Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Termenele pentru depunerea declaraţiilor fiscale în luna ianuarie 2019

Autor: Diana Jitaru
ianuarie8

Termenul pentru depunerea declaratiilor fiscale in luna ianuarie 2019 este următorul:

Joi, 3 ianuarie    

– Depunerea Declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente (luna, trim. etc.; perioada de raportare este cea declarata pentru depunerea decontului de TVA, prevazuta la art.322 din Legea nr.227/2015) – Formularul 394. Sunt vizate persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art.316 din Legea nr.227/2015, obligate la plata taxei conform art. 307 alin.(1), (2), (6) si (7) din Legea nr.227/2015, pentru operatiuni impozabile in Romania conform art.268 alin.(1) din Legea nr.227/2015.

Joi, 10 ianuarie

– Depunerea declaratiilor:

– 010 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica – Formularul 010 > sau
– 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal – Formularul electronic 700, dupa caz.
– 020 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal – Formularul 020 > sau
– 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal – Formularul electronic 700, dupa caz.
– 070 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere – Formularul 070 >

Marti, 15 ianuarie

– Depunerea Declaratiei pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor de incadrare in categoria mica fabrica de bere/mica distilerie – Anexa nr.2 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal. Sunt vizatiantrepozitarii autorizati ca mici producatori de bere/alcool pur.

Luni, 21 ianuarie   

­- Depunerea Declaratiei pe propria raspundere pentru indeplinirea conditiei prevazute la art.331 alin.(2) lit.e) pct.2 din Codul fiscal – Formularul 089. Sunt vizate persoanele inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 316 din Codul fiscal stabilite in Romania, conform art. 266 alin.(2), care au obtinut licenta de furnizare a energiei electrice in perioada 1 – 31 decembrie si care au activitate principala revanzarea energiei electrice, iar consumul propriu din energia electrica cumparata este neglijabil.

Acestea sunt doar unele dintre declaraţii, pe site-ul ANAF se regăseşte lista completă.

Comentariile sunt închise pentru Termenele pentru depunerea declaraţiilor fiscale în luna ianuarie 2019

Comments are closed.


Arhiva