Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Consecințele schimbărilor climatice asupra producției și comerțului internațional cu alimente

Autor: Nina Croitoru
iunie19

646x404

Într-un document publicat de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite, un grup de oameni de știință și economiști avertizează că schimbările climatice vor avea consecinţe grave asupra producției și comerțului internațional cu alimente.

Documentul analizează legătura din ultimii 20 de ani dintre modificările climatice și sistemele alimentare și are în vedere provocarea pe care o reprezintă rapida creștere a cererii de produse alimentare.

Experții spun că diminuarea calității nutritive a anumitor alimente este cauzată şi de majorarea concentrației de dioxid de carbon din atmosferă (așa-numitul efect de seră) scade conținutul de zinc, fier și proteine și crește conținutul de amidon și zaharuri al unor culturi de bază cum ar fi cele de grâu și orez.

Totodată, autorii materialului estimează că fenomenele climatice extreme cum ar fi secetele, inundațiile sau furtunile puternice vor perturba transportul și sistemele de aprovizionare cu alimente.

Comentariile sunt închise pentru Consecințele schimbărilor climatice asupra producției și comerțului internațional cu alimente

Comments are closed.


Arhiva