Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

De la 1 decembrie, APIA va începe plăţile integrale a subvențiilor aferente anului de cerere 2016

Autor: Marcela Popovici
noiembrie1

subventiiDupă plata avansului de la APIA ce trebuie finisată până la 30 noiembrie, fermierii români primesc încă o veste bună de la ministrul agriculturii Achim Irimescu: începând cu data de 1 decembrie, se va demara plata integrală a subvențiilor aferente anului de cerere 2016.

”Am trasat deja sarcină colegilor în APIA ca de la 1 decembrie să începem plățile regulate, plățile normale, pentru că acum dăm avansuri. […] De la anul crește subvenția pentru ovine substanțial. În acest a fost sprijinul de 4,5 euro pe cap de oaie, în 2017 va fi 13 euro pe cap de oaie, la care se adaugă și ajutorul național de tranziție, aproximativ 25 de lei pe cap de oaie. Pentru oile de prăsilă, în loc de 13 euro vor fi 17 euro. Așa cum am notificat deja Comisia Europeană, de la anul plățile cresc gradual, astfel încât în 2019-2020 se vor plăti 24 de euro pe cap de oaie iar pe oile de prăsilă 27 de euro. În urma consultărilor cu federațiile oierilor, am reușit să găsim o soluție, iar pentru zona de deal și de munte am scăzut numărul oilor eligibile la 60 iar per total la 100 de capete. Am stabilit și un ajutor de minimis pentru berbeci, care a fost inițial 2.500 pe cap de berbec, cererea a fost mai mare decât cea prognozată și sperăm să găsim banii necesari, 10 milioane de lei în plus de la buget. Crescătorii de animale trebuie să înțeleagă că acest sprijin trebuie să se vadă în creșterea calității animalelor”, a precizat ministrul Irimescu.

 Etichete: , , ,
Comentariile sunt închise pentru De la 1 decembrie, APIA va începe plăţile integrale a subvențiilor aferente anului de cerere 2016

Comments are closed.


Arhiva