Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Ministrul Agriculturii: Cercetarea din agricultură va fi reorganizată în toamnă

Autor: Liudmila Aga
august10

subventii-agricultura
Potrivit unui anunţ al ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, cercetarea din agricultură va fi reorganizată în toamnă, după ce, pentru a treia oară, ministerul de resort a obţinut de la Executiv anularea datoriilor institutelor de cercetare.

Cercetarea română e în colaps. Nu se mai poate aştepta. Dacă înainte de 1990 aveam 3.000 de cercetători, acum dacă mai sunt 300, care au salarii de 1.000 – 1.400 lei. Cercetătorii noştri sunt deja vârstnici, sectorul nu mai e atractiv pentru tineri. Aveam 30 de mii de hectare de teren în cercetare, acum nu mai sunt nici 300, datorită legilor retrocedării. Cercetarea română nu poate ajuta agricultorii să depăşească, iată, perioade de secetă, să găsească soluţii de soiuri rezistente. Tehnica noastră este mult depăşită. Apelăm la seminţe din afară, iar soluţia găsită acum este să anulăm datoriile. Am vorbit cu premierul Dacian Cioloş pentru anularea datoriei. Acum e de 200 milioane lei. Ştiţi, este pentru a treia oară, s-au mai anulat de două ori datoriile cercetării, ale ASAS. Vom reorganiza acest domeniu într-o instituţie cu circa 40 de oameni pe care cel puţin în septembrie o vom avea în cadrul ministerului. Managementul va fi asigurat prin concurs”, a precizat ministrul Agriculturii Achim Irimescu.

Banii pentru noua instituţie, circa 168 milioane lei, vor veni din contribuţia cercetării la buget şi noua instituţie va funcţiona cu centre regionale.

Comentariile sunt închise pentru Ministrul Agriculturii: Cercetarea din agricultură va fi reorganizată în toamnă

Comments are closed.


Arhiva