Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

În perioada 16 octombrie – 1 decembrie, vor fi efectuate plăţile în avans pentru fermieri

Autor: Marcela Popovici
septembrie1

fermierAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a informat că fermierii români vor primi avansul din subvenţiile europene aferente anului 2016 în perioada 16 octombrie – 1 decembrie 2016.

Potrivit regulamentelor europene, plăţile din cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin se fac în perioada 1 decembrie – 30 iunie a anului calendaristic următor.

Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2015 a fost prima din noua Politică Agricolă Comună (PAC) 2014 – 2020 şi a adus schimbări importante impuse de legislaţia comunitară pentru toate statele membre. Din cauza contractării cu întârziere a serviciilor de realizare şi gestionare a softului şi a blocajelor din modulul electronic realizat de asocierea Siveco – Teamnet pentru APIA, mii de fermieri au rămas cu avansurile neachitate la subvenţie pe anul 2015.

Conform datelor APIA, până la moment, instituţia a realizat plăţi pentru Campania 2015, în sumă de 1,936 miliarde de euro pentru un număr de 929.420 beneficiari, pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA, Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală – FEADR şi buget naţional).

Comentariile sunt închise pentru În perioada 16 octombrie – 1 decembrie, vor fi efectuate plăţile în avans pentru fermieri

Comments are closed.


Arhiva