Mai multă energie din sursele regenerabile

eoliene-shutterstock

Potrivit ANRE, în acest an producția de energie electrică a României din surse regenerabile ar putea crește la 9-10 TWh, față de 6,3 TWh, cât a fost anul trecut, a declarat, Emil Calotă, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileț, cu prilejul prezentării în Parlament a Raportului privind prețurile și tarifele reglementate pe 2013.

Săptămâna trecută Departamentul pentru Energie a lansat în dezbatere publică noutăţi legislative, merge vorba despre un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede reducerea cotei de la 15% la 11,1% pentru 2014.

Luând în consideraţie gradul realizării obiectivului din 2020, s-a creat posibilitatea reconsiderării cotei de energie anuală, ceea ce se întâmplă de la începutul anului 2014. Astfel cota se reduce față de nivelul de 15% din motive de suportabilitate a consumatorilor finali, atât industriali cât și casnici, precum și pentru sustenabilitatea sistemului, ținând cont de nevoia de echilibru a sistemului energetic.


Publicat

în

de către