Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Ce se întâmplă cu facturile după liberalizarea pieţelor

Autor: Conta Conect
iulie29

taxele-suplimentare-pentru-companiile-din-energie-aprobate-de-guvernPieţele de electricitate şi gaze pentru consumatorii casnici sunt în plin proces de liberalizare, adică de renunţare la preţurile reglementate de către stat.

Astfel, piaţa de electricitate este deja în proporţie de 70% liberalizată, urmând să fie liberalizată complet până la finele anului 2017, în timp ce la gaze, liberalizarea totală ar putea deveni realitate din 1 martie 2017.

Este imposibil de făcut o prognoză de preţ pe facturile la gaze şi curent, de după încheierea procesului de liberalizare, deoarece nu se ştie care este situaţia din piaţa gazului şi a energiei electrice de peste şase luni, repectiv 18 luni.

Conform unor declaraţii ale preşedintelui ANRE, Niculae Havrileţ, la avantajele liberalizării pieţelor de energie, putem evidenţia creşterea concurenţei între furnizori, care să conducă la preţuri mai mici şi servicii mai bune. La categoria dezavantaje, se pot numi şocurile specifice pieţei de profil, atât locale, cât şi internaţionale, care nu mai pot fi atenuate de către stat prin tarife reglementate.

Categorii: Energie
Comentariile sunt închise pentru Ce se întâmplă cu facturile după liberalizarea pieţelor

Comments are closed.


Arhiva