Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Guvernul vrea amânarea cu şase luni a liberalizării preţurilor gazelor

Autor: Liudmila Aga
iunie12

gaze
Guvernul vrea să amâne, cu şase luni, calendarul de liberalizare a preţurilor gazelor naturale, dar comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, a recomandat respectarea actualului calendar.

Potrivit calendarului de liberalizare a pieţei de gaze, asumat prin acordul cu Fondul Monetar Internaţional, preţul la gazele destinate consumatorilor industriali a crescut în 1 aprilie (cu 5%), iar în 1 iulie ar trebui să urce cu 5%, respectiv cu 3% în 1 octombrie (3%).

Pentru consumatorii industriali, liberalizarea preţului la gaze s-ar întinde până în 2014. Anul viitor, la 1 ianaurie, preţurile plătite de companii ar urma să crească cu 4%, în 1 aprilie şi 1 iulie cu câte 5%, iar la 1 octombrie cu alte 4 procente.

Pentru consumatorii casnici de gaze, calendarul prevede ca la 1 iulie preţul să crească cu 8%, respectiv cu 2% de la 1 octombrie.

Populaţia beneficiază de o perioadă mai lungă de aplicare a liberalizării preţurilor gazelor naturale, respectiv până în 2018, termen care ar putea fi însă prelungit cu un an.

Categorii: Energie
Comentariile sunt închise pentru Guvernul vrea amânarea cu şase luni a liberalizării preţurilor gazelor

Comments are closed.


Arhiva