Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Populaţia şi termocentralele vor consuma 5% gaze de import în octombrie 2013

Autor: Marcela Popovici
septembrie30

gazePopulaţia şi termocentralele care livrează agent termic consumatorilor casnici vor folosi gaze de import în proporţie de 5% în octombrie 2013 şi gaze de producţie internă în proporţie de 95%, conform datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Totodată, consumatorii noncasnici (industriali) vor folosi gaze de import în proporţie de 16,8% în coşul de consum, în timp ce resursele autohtone vor constitui 83,2%. În perioada iulie-septembrie, preţul gazelor de import a fost de 405 dolari pe mia de metri cubi. Preţul gazelor de producţie internă a fost 154 de dolari pe mia de metri cubi (48,5 lei pe MWh) pentru consumatorii casnici şi 201 dolari pe mia de metri cubi (63,4 lei pe MWh) pentru consumatorii industriali.

Consumul de gaze evaluat pentru luna octombrie este de 9,5 milioane de MWh, în scădere cu 6,8% faţă de consumul de gaze din aceeaşi lună a anului 2012. Conform Institutului Naţional de Statistică, România a importat cu 45,6% mai puţine gaze în primul semestru al anului, faţă de perioada similară din anul trecut.

Categorii: Energie
Comentariile sunt închise pentru Populaţia şi termocentralele vor consuma 5% gaze de import în octombrie 2013

Comments are closed.


Arhiva