Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Plafonul pentru Prima Casă va fi suplimentat cu 500 milioane lei

Autor: Elena Petrea
septembrie14

primacasa_78515400
Propunerea ca plafonul de garanţii al programului Prima Casă să fie suplimentat cu 500 de milioane de lei vine din partea Ministerului Finanţelor Publice pentru a-i ajuta pe cei care au încheiat deja antecontracte de vânzare-cumpărare şi care, în lipsa alocării resurselor necesare, ar putea pierde avansurile plătite, fiind în imposibilitate să îşi mai finanţeze tranzacţiile prin program. De asemenea M.F.P. propune trecerea plafonului de garantare neutilizat de către românii stabiliţi în străinătate în plafonul general de garantare a creditelor în cadrul Programului.

(…) Mai avem în vedere şi elaborarea în premieră a unei strategii pe termen mediu pentru programul Prima Casă, corelată cu Strategia locuirii elaborată de MDRAP şi aflată în consultare publică. Strategia este menită să asigure transparenţa şi predictibilitatea solicitată atât de beneficiarii programului, cât şi dezvoltatorii de locuinţe şi instituţiile de credit.”, susţine Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice.

În total, de la lansarea programului Prima Casă în 2009 şi până la 31 iulie 2016, au fost acordate 195.905 de garanţii în valoare totală de 16,7 de miliarde de lei, iar rata de neplată de către beneficiari este de 0,3%.

Comentariile sunt închise pentru Plafonul pentru Prima Casă va fi suplimentat cu 500 milioane lei

Comments are closed.


Arhiva