Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Prioritate pentru primarii comunelor de a obţine finanţări rambursabile în anii 2013-2015

Autor: Tatiana Tanase
ianuarie7

Potrivit unei hotărâri aprobate de Guvern în luna decembrie, primarii din mediul rural vor avea prioritate pentru a contracta finanţări rambursabile în anii 2013-2015, plafonul fiind limitat la 800 milioane lei în fiecare an din intervalul 2013-1015.  În acest sens va fi alocată o cotă de 70% din plafonul anual stabilit, aplicată până la data de 31 august a fiecărui an. Cererile pentru obţinerea finanţărilor rambursabile vor fi autorizate în ordinea depunerii şi în limita banilor.  Totodată, limita maximă a tragerilor din finanţările rambursabile contractate sau care urmează să fie contractate de către unităţile administrativ-teritoriale a fost limitată la 1,2 miliarde lei.
Plafoanele nu cuprind finanţările rambursabile destinate refinanţării datoriei publice locale, precum şi finanţările rambursabile aferente proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Categorii: Economie
Comentariile sunt închise pentru Prioritate pentru primarii comunelor de a obţine finanţări rambursabile în anii 2013-2015

Comments are closed.


Arhiva