Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Proiect privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă

Autor: Marcela Popovici
septembrie12

asigurari-auto-rcaMinisterul Finanțelor a supus spre consultare proiectul Ordonanței privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă.

Potrivit actului normativ, o propunere stabileşte posibilitatea încheierii contractelor RCA pe o perioadă cuprinsă între o lună și 12 luni, multiplu de o lună, în funcție de opțiunea asiguratului.

De asemenea, a fost introdusă compensarea directă în cazul asigurărilor RCA. Astfel, persoana vătămată este despăgubită de propriul asigurător, iar acesta își va recupera banii de la asigurătorul persoanei vinovate.

Potrivit reglementărilor Uniunii Europene, prin proiectul menţionat sunt stabilite limite de răspundere acoperite prin asigurarea RCA. Prin urmare, pentru prejudicii materiale produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita este de 1.000.000 de euro. În cazul vătămării corporale și al deceselor, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita este de 5.000.000 de euro.

Comentariile sunt închise pentru Proiect privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă

Comments are closed.


Arhiva