Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

UNTRR a cerut Ministerului Finanţelor accelerarea procedurilor de restituire a accizelor la motorină

Autor: Liudmila Aga
noiembrie8

ministerul-finantelor-publice
Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România a semnalat faptul că operatorii de transport români se confruntă cu probleme deosebite legate de recuperarea sumelor care reprezintă diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul accizelor diferenţiat, prevăzute la art. 176 alin. (6) din Codul fiscal, pentru motorina utilizată drept combustibil.

Astfel, din cauza faptului că în prezent Ministerul Finanţelor nu acceptă de la Autoritatea Rutieră Română mai mult de 40 de cereri de rambursare acciză pe săptămâna, plăţile de rambursare a accizei se desfăşoară lent, cu mari întârzieri.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Finanţelor, în 2016 au fost plătite doar 660 de cereri, adică 15 cereri pe săptămână, valoarea totală a rambursărilor fiind de 16.158.264 lei.

Drept urmare, UNTRR atrage atenţia asupra situaţiei actuale, în condiţiile în care bugetul iniţial de 10 milioane a fost suplimentat pentru anul 2016 cu 83 milioane lei, iar sumele nu pot fi utilizate din cauza procesării lente de către Ministerul Finanţelor a cererilor de rambursare.

UNTRR a cerut Ministerului Finanţelor să accelereze procesarea cererilor şi mai ales să urgenteze efectuarea plăţilor, astfel încât procedurile de restituire a accizei pentru cererile depuse la ARR să fie plătite în conformitate cu art. 15 din H.G. nr. 537/2014 în maxim 75 de zile de la înregistrare.

Categorii: Accize, Transporturi
 Etichete: ,
Comentariile sunt închise pentru UNTRR a cerut Ministerului Finanţelor accelerarea procedurilor de restituire a accizelor la motorină

Comments are closed.


Arhiva