Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

25 ianuarie este termenul limită pentru dividente!

Autor: Diana Jitaru
ianuarie19

declaratii-fiscale

ANAF a atras recent atenţia cu privire la obligaţiile fiscale şi declarative care însoţesc dividendele distribuite în anul 2016. Astfel, vă reamintim că 25 ianuarie 2017 este termenul limita de plată şi de declarare al impozitului pe dividende:

  • Ne referim la dividendele distribuite în anul 2016 şi care nu au fost plătite acţionarilor/asociaţilor persoane juridice până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale.

Aceste prevederi nu se aplică pentru dividendele distribuite şi neplătite până la sfârşitul anului 2016, dacă în ultima zi a anului calendaristic, persoana juridică română care primeşte dividendele deţine, la data plăţii dividendelor, minimum 10% din titlurile de participare ale celeilalte persoane juridice, pe o perioada de un an implinit până la data plăţii acestora inclusiv. 

  • În cazul dividendelor/câştigurilor obtinuţe ca urmare a deţinerii de titluri de participare, distribuite în anul 2016, dar care nu au fost plătite acţionarilor/asociaţilor/investitorilor persoane fizice până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale.

Declararea impozitului pe dividende astfel plătit se face prin depunerea la organul fiscal competent a formularului 100 Declaraţie privind obligatiile de plată la bugetul de stat prin completarea corespunzătoare fie a rândului 4 Impozit pe dividende distribuite/plătite persoanelor juridice fie a rândului 6 Impozit pe veniturile din dividende distribuite persoanelor fizice.

 

Comentariile sunt închise pentru 25 ianuarie este termenul limită pentru dividente!

Comments are closed.


Arhiva