Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

ANAF aduce precizări privind Declaraţia 212

Autor: Diana Jitaru
aprilie5

ANAF va aduce la cunostinta aparitia urmatoarelor acte normative: Ordinul presedintelui ANAF nr. 888 din 27 martie 2018 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului (212) „Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice” (Monitorul Oficial nr. 279 din 29 martie 2018).

Precizari suplimentare: OPANAF 888/2018 – Declaratia unica 212

-Declaratia se depune pana la data de 15 iulie 2018, inclusiv, de catre persoanele fizice care au obligatia:

*declararii veniturilor realizate din Romania sau/ si din strainatate in anul 2017;

*declararii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2018;

*declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale (CAS si/sau CASS) si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate in anul fiscal 2018.

-Declaratia se depune in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, in cazul contribuabililor care incepo activitate in cursul anului fiscal si a celor care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din a rendare pentru care impunerea este finala si care nu au avut, pan a la acea data, obligatia depunerii declaratiei unice.

-Declaratia se depune, impreuna cu anexele completate, daca este cazul, astfel:

*in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire.

*prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, respectiv: prin intermediul serviciului ”Spatiul privat virtual” (SPV); pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.

Reamintim faptul ca in anul 2018 se acorda o bonificatie de 5% din impozitul si contributiile datorate pentru acest an si platite integral pan a la data de 15 martie 2019, in cazul depunerii declaratiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanta pana la 15 iulie 2018 inclusiv.

Categorii: Fiscalitate
Comentariile sunt închise pentru ANAF aduce precizări privind Declaraţia 212

Comments are closed.


Arhiva