Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

ANAF a modificat Formularul 089

Autor: Parascovia Chebeş
februarie25

form

Declaraţia pe propria răspundere 089, pe care trebuie să o depună la ANAF societăţile din domeniul energiei electrice pentru a putea aplica taxarea inversă pentru livrările de energie electrică, a fost modificată prin Ordinul ANAF nr. 410/2015, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 133 din 23 februarie 2015 şi care a intrat în vigoare la aceeaşi dată.

Formularul 089 se depune la Fisc de catre persoanele impozabile inregistrate în scopuri de TVA, către care se efectuează livrarea de energie electrică şi care deţin o licenţă valabilă de furnizare a energiei electrice, pentru a dovedi că activitatea principală, în ceea ce priveşte cumpărările de energie electrică o reprezintă revânzarea acesteia, iar consumul propriu din energia cumpărată este neglijabil.

Concret, în conţinutul secţiunii II a declaraţiei au fost introduse două puncte pe care contribuabilii trebuie să le bifeze, după caz.

Schimbarea formularului 089 a venit în contextul în care OUG nr. 80/2014 a modificat dispozitiile art.160 alin.(2) lit.e) din Codul fiscal privind aplicarea taxarii inverse asupra livrarii de energie electrica catre un comerciant persoana impozabila, se arata în referatul de aprobare a ordinului.

Instrucţiunile de completare a formularului 089 precum şi procedura de gestionare a declaraţiei au fost completate cu informaţii referitoare la persoanele impozabile care obţin licentă de furnizare a energiei electrice în luna decembrie.

Comentariile sunt închise pentru ANAF a modificat Formularul 089

Comments are closed.


Arhiva