Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Ce amendă riscaţi dacă nu depuneţi Declaraţia 100?

Autor: Diana Jitaru
februarie13

Formularul 100  reprezinta „Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat„. Contribuabilii care nu indeplinesc la termen obligatiile de declarare prevazute de lege risca amenzi mari atat in cazul persoanelor fizice, cat si in cazul persoanelor juridice.

Conform art. 336 alin. (1) lit. b) si alin. (2) lit d) din Codul de procedura fiscala, constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa fie considerate, potrivit legii, infractiuni: neindeplinirea de catre contribuabil/platitor la termen a obligatiilor de declarare prevazute de lege, a bunurilor si veniturilor impozabile sau, dupa caz, a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume, precum si orice informatii in legatura cu impozitele, taxele, contributiile, bunurile si veniturile impozabile, daca legea prevede declararea acestora si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice incadrate in categoria contribuabililor mijlocii si mari si cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum si pentru persoanele fizice.

Stabilirea cuantumului amenzii se face de organul fiscal diferentiat in functie de numarul de zile de intarziere, precum si de depunerea din proprie initiativa sau de depunerea declaratiei in urma unei notificari.

Comentariile sunt închise pentru Ce amendă riscaţi dacă nu depuneţi Declaraţia 100?

Comments are closed.


Arhiva