Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

A fost depus la Senat un proiect pentru reducerea contribuţiilor sociale!

Autor: Diana Jitaru
martie2

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost pusă în consultare publică la Senat.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat de Parlament şi promulgat de preşedintele ţării.

În privinţa cotelor pentru sănătate, angajatorii vor datora 5,5% pentru contribuţia individuală a salariatului, adică la fel ca în momentul de faţă, şi 5% (faţă de 5,2%, în prezent) pentru contribuţia firmei. Totodată, cota de contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate va fi de 0,3%, faţă de 0,85%, cât este actualmente.

Propunerea legislativă mai include şi o modificare referitoare la cotele pentru şomaj, în sensul că firmele vor aplica doar o cotă unică de 1% pentru contribuţia individuală a salariatului. În acest moment, cotele pentru şomaj sunt de 0,5% pentru contribuţia individuală a salariatului şi 0,5% pentru contribuţia angajatorului.

În cazul firmelor, cota de impozit pe profit care se aplică profitului impozabil va scădea de la 16%, atât cât este acum, la doar 10%, iar cota de impozit pe venit va scădea, de asemenea, de la 16% la 10%.

Comentariile sunt închise pentru A fost depus la Senat un proiect pentru reducerea contribuţiilor sociale!

Comments are closed.


Arhiva