Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Statul oferă 40.000 de euro pentru românii care se reîntorc în ţară şi vor să-şi deschidă o afacere

Autor: Dumitrita Cristea
octombrie17

bani
Prin programul Diaspora Start-up, românii care vor să se întoarcă în ţară pentru a-şi deschide o afacere vor primi de la stat 40.000 de euro
. Aceşti bani vor fi oferiţi prin intermediul unor organizaţii şi instituţii care derulează proiecte şi administrează banii din schema de finanţare.

Acest program a fost elaborat de către Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, fiind alocată suma de 30 milioane euro din Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Ca primă etapă, administratorii de schemă de antreprenoriat depun propunerile de proiecte în valoare de maximum 5.000.000 euro prin care se angajează să pregătească viitorii antreprenori şi să le acorde acestora subvenţii pentru lansarea afacerilor în ţară. Termenul-limită de depunere a propunerile de proiect este data de 29 noiembrie 2016.

Următoarea etapă este formată din cetăţenii români care doresc să-şi deschidă o companie, şi pot accesa fonduri în valoare maximă de 40.000 de euro, urmând programe de formare antreprenorială de tip e-learning. Pot fi acceptaţi cetăţeni români cu vârsta minimă de 18 ani, care fac dovada rezidenţei sau a domiciliului în străinătate de minim 12 luni şi doresc să înfiinţeze o afacere în România.

Până la data de 30 octombrie 2016, organizaţiile din diaspora care sunt interesate de acest program trebuie să trimită date de contact la adresa diaspora@mae.ro, urmând a fi incluse într-o listă care va fi publicată pe site-ul DPRRP şi MFE.

Comentariile sunt închise pentru Statul oferă 40.000 de euro pentru românii care se reîntorc în ţară şi vor să-şi deschidă o afacere

Comments are closed.


Arhiva