Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

De astăzi, toate firmele trebuie să aibă în dotare casă de marcat cu jurnal electronic

Autor: Diana Jitaru
noiembrie1

Termenul limita pana la care firmele mici trebuiau sa se ocupe de inlocuirea caselor de marcat nu a fost amanat, asa cum sperau contribuabilii persoane fizice. Totusi, amenzile uriase pe care le-ar fi putut primi firmele au fost amanate cu cateva luni printr-o ordonanta de urgenta, dar pericolul nu a trecut.

Guvernului a extins Legea prevenirii, astfel incat sa includa pe lista neregulilor si nerespectarea termenului pentru dotarea firmelor cu case de marcat electronice, cand a publicat hotararea pe 10 septembrie, in Monitorul Oficial. Asadar, operatorii economici nu vor mai fi amendati direct, ci vor primi o schema de remediere cu un nou termen de conformare.

Incepand cu data de 1 noiembrie 2018, contribuabilii mici vor putea fi sanctionati pentru nedotarea cu noile case de marcat, insa dupa aplicarea avertismentului conform Legii prevenirii. Prin  urmare, in situatia in care organele de control vor constata neindeplinirea obligatiei de utilizare a noilor case de marcat de la data de 1 septembrie 2018 (pentru contribuabilii mari si mijlocii) , respectiv 01 noiembrie 2018 (pentru firmele mici), in functie de situatia de la data constatarii vor aplica sanctiunea avertismentului si un plan de remediere, respectiv un termen de dotare/instalare.

Organele de control vor analiza situatia fiecarui contribuabil in parte, iar daca acesta nu s-a dotat cu aparate de marcat cu jurnal electronic, vor aplica avertismentul si vor stabili un termen de dotare/instalare de maximum 90 de zile, in functie de problemele pe care le-au constatat.

Categorii: Fiscalitate
Comentariile sunt închise pentru De astăzi, toate firmele trebuie să aibă în dotare casă de marcat cu jurnal electronic

Comments are closed.


Arhiva