Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Calendarul obligațiilor fiscale din luna decembrie 2016

Autor: Marcela Popovici
decembrie7

formularConform calendarului obligaţiilor fiscale din această lună, data de 15 decembrie este termenul limită pentru depunerea celui mai mare număr de documente fiscale ale lunii care încheie anul 2016.

Astfel, până la această dată se depun situațiile lunare pentru operațiunile aferente produselor accizabile. Totodată, data de 15 decembrie este ultimul termen pentru realizarea plății anticipate de 50% din impozitul pe venitul din activitățile agricole (a doua rată), pentru realizarea plăților anticipate privind impozitul pe venit, aferente trimestrului IV 2016, dar și pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, aferentă trimestrului IV 2016.

De asemenea, ultimul termen este 30 decembrie 2016, în care se depune formularul 394 – Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național aferente perioadei de raportare precedente (luna, trim. etc. ; perioada de raportare este cea declarată pentru depunerea decontului de TVA, prevăzută la art.322 din Legea nr.227/2015).

Toate modelele de formular, cu explicații, pot fi descărcate pe pagina ANAF, în secțiunea asistență contribuabili.

Comentariile sunt închise pentru Calendarul obligațiilor fiscale din luna decembrie 2016

Comments are closed.


Arhiva