Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Lista taxelor şi impozitelor ce pot fi achitate online de persoanele fizice

Autor: Marcela Popovici
octombrie27

Anaf-controlDin luna august a acestui an, persoanele fizice au posibilitatea să plătească online, cu ajutorul cardurilor bancare, circa 50 de obligaţii fiscale.

Astfel, lista taxelor şi impozitelor pe care contribuabilii persoane fizice le pot achita de acasă sau de la serviciu, prin intermediul sistemului electronic de plăţi, a fost extinsă prin Ordinul MFP nr. 2435/2016.

Tipurile de creanţe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare în sistem online prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plăţi au fost aprobate prin Ordinul MFP nr. 1376/2016.

Preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, a declarat că, până la sfârşitul acestui an, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vrea să finalizeze înrolarea în portalul ghişeul.ro, astfel încât plata taxelor şi impozitelor să se poată realiza şi online.

Şeful Fiscului a menţionat că anual se emit circa cinci milioane de adeverinţe de venit şi un milion de certificate fiscale, iar eliminarea lor din formatul pe hârtie va reprezenta tot atâtea drumuri mai puţine la ANAF pentru contribuabili şi resurse eliberate pentru instituţie, care vor putea fi direcţionate spre îmbunătăţirea activităţii administraţiei.

Totodată, Doroş a precizat că, de la 1 ianuarie 2017, declaraţiile care se pot depune online nu vor mai fi acceptate pe suport de hârtie. Conform acestuia, în prezent, circa 85% dintre declaraţii sunt depuse online.

Comentariile sunt închise pentru Lista taxelor şi impozitelor ce pot fi achitate online de persoanele fizice

Comments are closed.


Arhiva