Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale

Autor: Nina Croitoru
octombrie3

544232_23915496La începutul acestei luni se va depune Declaraţia 092, termenul-limită fiind stabilit pentru ziua de 7 octombrie 2013 de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea.
Până pe 7 octombrie se va depune Formularul 092 – Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România”.

Declaraţiile vor fi depuse de către persoanele juridice şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au efectuat achiziţii intracomunitare în luna septembrie 2013 şi sunt obligate să-şi modifice perioada fiscală devenind plătitori de TVA lunar.

Contribuabilii au obligaţia de a depune, până la 10 octombrie, patru formulare:
– formularul 010 – declaraţia de înregistrare fiscală/ Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică;
– formularul 020 – declaraţia de înregistrare fiscală/declaraţia de menţiuni pentru persoane fizice române;
– formularul 070 – declaraţia de înregistrare fiscală/declaraţia de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;
– formularul 096 – declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA, în vederea aplicării regimului de scutire prevăzut la art. 152 din Codul Fiscal.

Comentariile sunt închise pentru Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale

Comments are closed.


Arhiva