Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Începând cu 1 iulie 2021 vor fi introduse modificări ale modului în care se percepe TVA pentru vânzările online

Autor: Diana Jitaru
iunie30

Comisia Europeană a anunţat că noile norme privind taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru cumpărăturile online vor intra în vigoare în cursul acestei săptămâni.

Începând cu 1 iulie 2021, vor fi introduse o serie de modificări ale modului în care se percepe TVA pentru vânzările online, indiferent dacă consumatorii cumpără de la comercianţi din interiorul sau din afara UE.

În cadrul sistemului actual, bunurile cu o valoare mai mică de 22 de EUR importate în UE de către societăţi din afara UE sunt scutite de TVA.

Începând de joi, această scutire este suspendată, astfel încât TVA să fie percepută pentru toate bunurile care intră în UE – la fel ca în cazul bunurilor vândute de întreprinderile din UE.

Studiile și experienţa au arătat că această scutire este utilizată în mod abuziv, vânzătorii lipsiţi de scrupule din afara UE etichetând greşit transporturile de bunuri, de exemplu telefoanele inteligente, pentru a beneficia de scutire. Această lacună le permite societăţilor respective să submineze concurenţii din UE şi reprezintă o fraudă estimată la 7 miliarde EUR pe an în detrimentul bugetelor din UE, ceea ce duce la o sarcină fiscală mai mare pentru alţi contribuabili.

Categorii: Fiscalitate, TVA
Comentariile sunt închise pentru Începând cu 1 iulie 2021 vor fi introduse modificări ale modului în care se percepe TVA pentru vânzările online

Comments are closed.


Arhiva