Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

PFA-urile şi intreprinderile individuale vor putea să aibă mai mulţi angajaţi

Autor: Diana Jitaru
noiembrie19

PFA-urile si intreprinderile individuale ar putea sa aiba mai multa libertate in ceea ce priveste angajarea mai multor persoane, conform unei initiative legislative inregistrate recent la Senat. Discutiile despre limitarile celor doua categorii au inceput din anul 2016 ai au intrat in vigoare din data de 16 ianuarie 2017 prin intermediul Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.

Daca acest proiect legislativ intra in vigoare, PFA-urile si intreprinderile individuale (II-urile) ar putea sa se bucure de un beneficiu important.

PFA poate desfasura activitatile pentru care este autorizata, singura sau impreuna cu cel mult 5 persoane, angajate de aceasta, in calitate de angajator, cu contract individual de munca, incheiat si inregistrat in conditiile legii.” este precizat in proiectul legislativ. Inainte un PFA putea avea cel mult 3 persoane angajate.

In plus, initiativa legislativa face referire si la limitele impuse intreprinderilor individuale (II-urilor), care ar putea sa aiba cel mult 15 salariati fata de 8 (cati sunt in prezent).

Categorii: Fiscalitate
Comentariile sunt închise pentru PFA-urile şi intreprinderile individuale vor putea să aibă mai mulţi angajaţi

Comments are closed.


Arhiva