Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

S-a definitivat impozitul anual datorat pe veniturile realizate de persoanele fizice

Autor: Diana Jitaru
octombrie3

Pentru veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2017, organul fiscal stabileste, potrivit reglementarilor in vigoare la data realizarii venitului, impozitul pe venitul/castigul net anual impozabil datorat pe fiecare sursa de venit si efectueaza regularizarea acestuia cu platile anticipate datorate prin emiterea deciziei de impunere pe baza declaratiei de impunere anuala depuse:
– Declaratia privind veniturile realizate din Romania (formularul 200),
– Declaratia privind veniturile realizate din strainatate (formularul 201) sau
– Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (Declaratia unica)

Persoanele fizice nu aveau obligatia depunerii Declaratiei unice pentru veniturile realizate in anul 2017 daca pana la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului18/2018 (23 martie 2018) au depus la organul fiscal formularul 200 sau, dupa caz, formularul 201.

In cazul in care, pentru veniturile realizate in anul 2017, s-a depus si Declaratia unica, organul fiscal utilizeaza pentru definitivarea anului 2017 datele declarate in Declaratia unica.

La stabilirea venitului net anual impozabil/castigului net anual impozabil vor fi avute in vedere pierderile fiscale reportate pentru fiecare sursa de venit, precum si metodele de evitare a dublei impuneri, după caz.

Deciziile de impunere se emit si se transmit de organul fiscal pana la data de 30 octombrie 2018.

Persoanele care nu au depus declaratia de impunere anuala vor primi notificari privind nedepunerea la termen a declaratiei de impunere.

Pentru persoanele fizice care nu depun declaratia de impunere anuala in termen de 15 zile de la data comunicarii notificarii, organul fiscal stabileste din oficiu impozitul pe venit.

Comentariile sunt închise pentru S-a definitivat impozitul anual datorat pe veniturile realizate de persoanele fizice

Comments are closed.


Arhiva