Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

De la 1 noiembrie se va aplica cota redusă de TVA 5%

Autor: Diana Jitaru
octombrie22

Incepand cu data de 1 noiembrie, se va aplica cota de TVA redusa la 5% pentru prestarile de servicii. Legat de acest subiect, inca exista nelamuriri pentru contribuabili, fiindca nu au fost clarificate toate reglemtarile.

Mai jos dezbatem cazul unei societati platitoare de TVA care detine doua puncte de lucru unde comercializeaza produse alimentare cu cota de TVA de 9% (produse de cofetarie si gelaterie), astfel:

– primul punct de lucru (cofetarie) este autorizat pe codurile CAEN 5610 – Restaurante si 5630 – Baruri si alte activitati de servire a bauturilor, unde este amenajat spatiu de servire a mesei. Exista persoane angajate care preiau comenzile clientilor si le aduc produsele comandate la masa, etc.

– al 2-lea punct de lucru autorizat pe codurile CAEN 4791 – Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet si 4711 – Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun unde vanzarile sunt facute fara sa existe spatii de servire a mesei pentru client, clientul primind doar produsul ambalat comandat (torture, prajituri)

Conform OUG 89/2018, incepand cu 01.11.2018 se modifica cota de TVA la 5% pentru serviciile de restaurant si catering cu exceptia bauturilor alcoolice altele decit berea care se incadreaza la codul NC22030010 (berea la draft). Care sunt cotele de TVA pe care societatea va trebui sa le utilizeze la cele 2 puncte de lucru incepand cu 01.11.2018, vom afla de la expertul nostru.

Categorii: Fiscalitate, TVA
Comentariile sunt închise pentru De la 1 noiembrie se va aplica cota redusă de TVA 5%

Comments are closed.


Arhiva