Motivele reducerii TVA-ului la pâine

painePotrivit declaraţiilor Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, obiectivul principal al scăderii TVA-ului de la 24 la 9 la sută este acela de a reduce evaziunea fiscală, de a crea un mediu concurenţial corect pentru cei care plătesc taxe şi impozite, cu scopul de a sprijini foarte mult industria.

„Consumul mediu de pâine pe cap de locuitor, la nivel european, este de 89 de kilograme. În România, este de 23 de kilograme. Adică, aceasta este cantitatea care se fiscalizează. Diferenţa reprezintă evaziune fiscală”, a declarat ministrul Agriculturii.

De asemenea, reducerea preţului este un alt motiv al reducerii TVA la pâine, a precizat Daniel Constantin.

„Nu am certitudinea că acest lucru se va întâmpla, pentru că trăim într-o economie de piaţă funcţională, o economie de piaţă în care preţul este dat de cerere şi de ofertă. Eu cred în continuare că ar putea scădea preţul la pâine, chiar dacă nu va scădea o perioadă lungă de acum înainte”, a explicat Daniel Constantin.


Publicat

în

de către