Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Uniformizarea TVA-ului în turism la 9%

Autor: Nina Croitoru
ianuarie13

108369_articol

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, este de părerea că TVA-ul în turism trebuie uniformizat la 9 %.

Grapini a declarat că turistul plăteşte 9% TVA la cazare, pentru micul dejun pe care îl dă hotelul tot 9% TVA, însă pentru cina la hotel trebuie să achite un TVA de 24%, ceea ce îi nedreptăţeşte oarecum pe hotelieri, deoarece turistul pleacă să ia cina în altă parte decât în restaurantul hotelului unde este cazat.

De asemenea, a fost abordată şi problema turismului balnear, fiindcă cele mai multe dintre staţiuni arătă jalnic în prezent din cauza că investitorii nu îşi respectă contractele.

Ministrul a adăugat că majorarea cu 25% de la 1 ianuarie a redevenţelor la ape minerale nu va trebui să conducă la creşterea tarifelor în turismul balnear, ci va trebui să se îmbunătăţească etica în afaceri și calitatea serviciilor în aceste staţiuni balneare, iar ca rezultat se va înregistra o creştere a numărului de turişti, atât a celor străini, cât şi a celor români.

Categorii: TVA
Comentariile sunt închise pentru Uniformizarea TVA-ului în turism la 9%

Comments are closed.


Arhiva