Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Vă reamintim că data de 25 martie este termenul limită pentru depunerea Formularului 101!

Autor: Diana Jitaru
februarie26
Declaratia anuala privind impozitul pe profit pentru anul 2018 – formular 101 se depune cel tarziu pana la data de 25 martie 2019, data pana la care se face si plata impozitului datorat.
Contribuabilii vizati trebuie sa aiba in vedere ca exista si exceptii de la acest termen, dupa cum prezinta specialistii ANAF:

a) persoanele juridice romane prevazute la art. 15 din Codul fiscal: organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale, organizatiile patronale, asociatiile de proprietari*, cultele religioase, etc. si contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura care au obligatia de a declara prin Declaratia de impozit pe profit aferent anului 2018 si de a plati impozitul pe profit anual pana la data de 25 februarie 2019.
*doar asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari, care obtin venituri din exploatarea proprietatii comune, potrivit legii.
b) contribuabilii care au optat, in conformitate cu legislatia contabila in vigoare, pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic (formular S1055) pot opta ca anul fiscal sa corespunda exercitiului financiar (formular 014) si au obligatia sa depuna declaratia si sa plateasca impozitul pe profit aferent anului fiscal respectiv pana la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv de la inchiderea anului fiscal modificat.
c) ) Persoanele juridice care se dizolva cu lichidare, potrivit legii, au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit pentru perioada cuprinsa intre prima zi a anului fiscal urmator celui in care a fost deschisa procedura lichidarii si data inchiderii procedurii de lichidare, care se considera un singur an fiscal, si sa plateasca impozitul pe profit aferent pana la data depunerii situatiilor financiare la organul fiscal.
d) persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la inchiderea perioadei impozabile.
 
Comentariile sunt închise pentru Vă reamintim că data de 25 martie este termenul limită pentru depunerea Formularului 101!

Comments are closed.


Arhiva