Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

CE a adoptat Programul Operaţional „Iniţiativa pentru IMM-uri”

Autor: Liudmila Aga
martie30

parlamentul-european
Comisia Europeană a adoptat Programul Operaţional „Iniţiativa pentru IMM-uri” 2014-2020, în valoare de 100 de milioane de euro.

Scopul „Iniţiativei pentru IMM-uri” este de a încuraja statele membre să utilizeze iniţiativa comună elaborată de Comisie şi Grupul Băncii Europene de Investiţii pentru a stimula accesul la finanţare al întreprinderilor mici europene care se confruntă cu constrângeri financiare.

Astăzi, România s-a alăturat grupului de state membre care doresc să îmbunătăţească mediul de afaceri pentru IMM-uri, prin alocarea a 100 de milioane de euro din Fondul UE pentru Dezvoltare Regională, pentru a contribui la finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Într-o ţară în care IMM-urile reprezintă mai mult de 99% din numărul total de întreprinderi şi care se confruntă cu nevoi serioase de finanţare externă, acest program sprijină întreprinzătorii tocmai pentru a avea acces la produsele de creditare în condiţii mai bune. De asemenea, această iniţiativă le va permite IMM-urilor să fie mai inovatoare şi competitive şi să se extindă pe pieţele regionale, naţionale şi internaţionale„, a declarat Corina Creţu.

Cele 100 de milioane de euro prevăzute pentru programul „Iniţiativa pentru IMM-uri” au fost realocate din Programul Operaţional Regional 2014-2020, unde au fost iniţial planificate pentru garanţii. Păstrând acest obiectiv iniţial, programul „Iniţiativa pentru IMM-uri” va pune în aplicare schema într-un mod mai eficient, datorită implicării grupului BEI şi a fondurilor programului „Orizont 2020”.

Categorii: Fonduri europene
 Etichete: , ,
Comentariile sunt închise pentru CE a adoptat Programul Operaţional „Iniţiativa pentru IMM-uri”

Comments are closed.


Arhiva