Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Circa 200 de IMM-uri care au accesat fonduri europene riscă falimentul fără ajutor de stat

Autor: Marcela Popovici
aprilie5

imm-uri_45979Într-o conferinţă de specialitate, preşedintele Patronatului Serviciilor Private din România (PSPR), Cristian Pârvan, a declarat că corecţiile financiare aplicate celor circa 200 de IMM-uri care au accesat fonduri europene, potrivit normelor stabilite de Comisia Europeană înainte de 2014, trebuie suportate de Guvern prin ajutoare de stat pentru a împiedica intrarea lor în faliment.

‘Credem că este nevoie de o decizie guvernamentală astfel încât eforturile corecte ale firmelor care au atras fonduri europene şi care şi-au crescut competitivitatea, capacitatea de adaptare la piaţă şi capacitatea de a produce mai mult să fie susţinute cu orice preţ. Guvernul poate acorda aceste ajutoare IMM-urilor aflate în dificultate doar pentru că în 2014 Comisia Europeană a schimbat clasificarea tipului de întreprindere din bani publici. Banii publici se produc de companii. Companiile asigură locuri de muncă, produse şi servicii care se vând’, a precizat Cristian Pârvan.

Potrivit acestuia, România a acordat pentru perioada 2007-2013 aproximativ 600 de milioane de euro ajutoare de stat, dintre care 99% pentru companiile multinaţionale.

De asemenea, aproximativ 200 de firme care au accesat fonduri europene ca IMM-uri, potrivit legislaţiei în vigoare la acea dată, vor suporta corecţii financiare între 10 – 100% fiindcă Comisia Europeană a schimbat în 2014 criteriile după care o firmă este considerată IMM, iar ţara noastră a semnat acceptarea acestora.

Categorii: Fonduri europene
Comentariile sunt închise pentru Circa 200 de IMM-uri care au accesat fonduri europene riscă falimentul fără ajutor de stat

Comments are closed.


Arhiva