Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

Comisia Europeană alocă 45,7 milioane de euro pentru proiectul RO-NET

Autor: Dumitrita Cristea
octombrie27

internet-romania
Conform unui comunicat de presă al Executivului comunitar, Comisia Europeană a decis să aloce 45,7 milioane de euro de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDER) pentru proiectul RO-NET, iniţiat în perioada 2007-2013
.

RO-NET este unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de comunicaţii din România în urma căreia un număr de 783 de localităţi din mediul rural trebuia să aibă internet în bandă largă (broadband).

Astfel, Comisia Europeană a dispus modificarea proiectului şi realizarea acestuia în două etape. Suma pentru prima etapă este de 18,8 milioane de euro, din care 12,5 milioane reprezintă co-finanţarea prin Fondul european de dezvoltare regională. Suma pentru cea de-a doua etapă este de 53 milioane de euro.

„Acest proiect arată în mod concret modul în care Fondurile Structurale şi de Investiţii Europene contribuie la dezvoltarea pieţei unice digitale. Odată cu introducerea internetului în bandă largă în zonele rurale vin şi oportunităţi economice şi o mai bună calitate a vieţii pentru locuitori”, a spus Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională.

Datotiră RO-NET, în jur de 400.000 de persoane, 8.500 de firme şi 2.800 de instituţii publice vor avea acces la internet în bandă largă.

Categorii: Fonduri europene
Comentariile sunt închise pentru Comisia Europeană alocă 45,7 milioane de euro pentru proiectul RO-NET

Comments are closed.


Arhiva