Contabilitate | Fiscalitate | Salarizare

Noutati contabilitate | Stiri fiscalitate

România are o rată de absorbţie de 0% a fondurilor europene

Autor: Cristina Morozan
august3

castiguri_cheltuieli

Potrivit declaraţiilor comisarului european pentru Politică Regională, Corina Creţu, până în prezent, România are o rată de absorbţie de 0% a fondurilor europene din exerciţiul bugetar 2014-2020.

„Pentru perioada 2014-2020, aşa cum am spus în repetate rânduri, mă îngrijorează startul lent în implementarea proiectelor. Până în momentul de faţă, România are o rată de absorbţie de 0% a fondurilor europene din exerciţiul bugetar 2014-2020, însă ştiu că autorităţile din România depun eforturi susţinute în acest sens, iar, în ceea ce ne priveşte, Comisia Europeană a fost şi va rămâne un sprijin pentru România, aşa cum o facem de altfel, pentru toate celelalte state membre când întâmpină dificultăţi’, a spus afirmă Corina Creţu.

Totodată, potrivit comisarului european, politica regională beneficiază de cea mai mare parte din bugetul UE pentru perioada 2014-2020 (351,8 miliarde de euro), fiind principalul instrument de investiţii al Uniunii.

De asemenea, Corina Creţu a mai declarat că, în actuala perioadă de programare, mai mult de 100 de miliarde de euro sunt alocate dezvoltării urbane prin Fondurile structurale şi de investiţii europene.

Comentariile sunt închise pentru România are o rată de absorbţie de 0% a fondurilor europene

Comments are closed.


Arhiva